دعوت از دانشگاهیان و مراکز علمی برای شرکت در همایش «ارتقای شفافیت و نقش آن در سلامت اداری»

به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، دکتر احمد رحمانیان در نشست هماندیشی با نمایندگان مراکز علمی، پژوهشی و دانشگاهی اولین همایش ارتقای شفافیت و نقش آن در سلامت اداری و مبارزه با فساد به جایگاه مهم شفافیت در ساختار اداری اشاره کرد و گفت: در همه سیستمهای اداری در تمام نقاط دنیا یکسری آسیبها، جرائم و فساد وجود دارد که یا بروز پیدا کرده یا شاید نمایان شود که بر این اساس متناسب با آن ساختار اداری نظامهای حاکمیتی راهکارهای متعددی را پیشبینی کردهاند و دنبال میکنند
.
وی یکی از دلایل بروز فساد در ساختارهای اداری را عدم شفافیت عنوان کرد و ادامه داد: برخی از این فسادها به حوزه قوانین و مقررات برمیگردد که بعضا فسادزاست و بخشی هم به عدم شفافیت در حوزه عملکرد، رویهها و ساختارهای اداری مربوط میشود.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به ارتکاب برخی از جرائم به دلیل عدم شفافیت در خصوص اهداف این همایش بیان کرد: یکی از موضوعات اساسی که در برگزاری این همایش دنبال میشود، در وهله اول پیگشیری از فساد و مبارزه با آن است و در وهله دوم است که اگر فساد اداری صورت گرفت چگونه برخورد شود تا از تکرار آن جلوگیری یا به تعبیری بازدارنده باشد.
وی با اشاره به اسناد بالادستی در حوزه شفافیت و مبارزه با فساد تاکید کرد: در برگزاری این همایش سازمان بازرسی به دنبال این است فرهنگ گفتمان شفافیت را ترویج دهد و راهکارهای ایجاد شفافیت را از طریق دستگاههای مربوطه دنبال کند و آن را به یک فرهنگ تبدیل کند.
دکتر رحمانیان خواستار تعامل دانشگاهیان، مراکز علمی و پژوهشی شد و همچنین خواستار ترویج این موضوع از سوی دستگاههای فرهنگی شد.
قائممقام سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر اینکه خروجی این همایش در دستور کار سازمان قرار میگیرد، تاکید کرد: این سازمان به دنبال این است که رهیافتهای برگزاری این همایش و خروجی کار محققان، پژوهشگران و... را به یک برنامه عملیاتی تبدیل کند و در حوزه برنامهریزی بازرسی قرار گیرد و بر اساس اولویت بندی در سال آینده پیگیری شود.
وی با اشاره به گلهمندی مردم از عدم شفافیت فرآیندها و یا در رویهها و قانونگذاری در سیستم اداری کشور تاکید کرد: به طور اگر به صورت علمی موضوع شفافیت دنبال و پیگیری شود میتوان به دستاوردهای خوبی در حوزه پیشگیری از فساد و مبارزه با آن دست یافت.
دکتر رحمانیان خواستار اطلاع رسانی دانشگاه ها در زیر مجموعه های خود، فضای مجازی و یا سایت های دانشگاه شد و یکی دیگر از درخواست های سازمان بازرسی از دانشگاه ها را معرفی اساتید برای شرکت در کمیته علمی این همایش عنوان کرد.
راهاندازی نمایشگاه در حوزه مبارزه با فساد و طرح ارائه کارهای پژوهشی انجام شده با حفظ حقوق معنوی در این نمایشگاه، برگزاری نشستهای تخصصی در دانشگاهها و... نیز از موضوعات دیگری بود که از سوی قائم مقام سازمان بازرسی مطرح شد.
وی در جمعبندی این نشست یکی از راهکارهای افزایش اعتماد عمومی را حرکت به سمت شفافیت دانست و ادامه داد: باید از ظرفیتهای مردمی در عرصه نظارت و حکمرانی استفاده شود که این امر به عنوان یک اولویت در دستور کار سازمان بازرسی قرار گرفته است.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور یکی از مهمترین اهداف این همایش را برجستهسازی چالشهای پیشروی اجرای برخی از قوانین دانست.
راهاندازی دبیرخانه دائمی همایش و تبدیل نتایج علمی به عملیاتی با حضور مسئولان اجرایی و اساتید دانشگاهی از موضوعاتی بود که از سوی نمایندگان مراکز علمی و دانشگاههای حاضر در جلسه مطرح شد که مورد استقبال دکتر رحمانیان قرار گرفت.
در جریان این نشست نمایندگان دانشگاهها پیشنهادات خود را با رحمانیان در میان گذاشتند
.